suntogott_paket_His2

1979

Endast 1% socker

suntogott_paket_historia2-1

1990-tal

Naturligt, enkel & god

suntogott_paket_His3

2000-tal

Osötad

suntogott_paket_historia5

2010-tal

Färskförpackad müsli

suntogott_paket_historia6

2014

Naturell müsli utan tillsatt socker

Sveriges första müsli

År 1978 fick bröderna Leif och Rolf Abdon prova müsli i Schweiz och älskade det. Året därpå presenterade de Finax Sunt & Gott i Sverige. Det blev succé direkt och är en av de mest sålda müsliblandningarna i Sverige! Sedan dess har Finax utökat vårt sortiment med flera goda, nyttiga müsliblandningar – alla framtagna efter bröderna Abdons motto: ”Vi tillverkar bara produkter vi vill ge till våra egna barn.”


Vår historia

Vid en resa i Schweiz i slutet på 1970-talet fick bröderna Abdon müsli till frukost på sitt hotell. De gillade grynblandningen och bestämde sig för att introducera den nyttiga frukostvanan här hemma. Finax lanserade den första svenska müslin och originalet Sunt & Gott är fortfarande en av de mest sålda müsliblandningarna i Sverige.

Leif och Rolf Abdon byggde en av världens första helautomatiska kvarnar i Skåne. Till en början såldes det fina mjölet till industrier och bagerier, men så småningom även i vanliga matvarubutiker. Året var 1973 och idag är vi drygt 50 personer som finns i Helsingborg där också våra egna kvarnar finns.

Än idag är Finax ett familjeägt livsmedelsföretag med cerealier som bas. Müsli är hjärtat i vår produktion med en rad olika blandningar i sortimentet. Vi tillverkar fortfarande mjöl, men även gryn, brödmixer, glutenfria produkter, sylt, mos, marmelad och inläggningar. Verksamheten har växt, men precis som vid starten för 40 år sedan står Finax för sunt och gott.

Nyckeln till framgången har varit lika enkel som självklar.

”Vi tillverkar bara produkter vi vill
ge till våra egna barn.”

Finax erbjuder sunda och goda produkter. Vi har en lång tradition inom livsmedelsproduktion och våra produkter står för:

stampel

Vår verksamhet präglas av omsorg om människor, kvalitet och miljö.

Läs mer om Finax på; www.finax.se

Se alla produkter