slide_musli5

Utan tillsatt socker

Vad betyder egentligen utan tillsatt socker? 1979, vad står det för? Varför är det en kvarn på Finax förpackningar och vad är nyckelhål för något?
Allt detta och mycket mer får du svar på här!


Vad menas med utan tillsatt socker?

Innehåller Finax naturella müsli socker?

Bara naturligt socker. Frukt innehåller fruktsocker. Utan tillsatt socker betyder att inget socker eller motsvarande som exempelvis honung eller sötningsmedel ingår som ingrediens i produkten. Med andra ord innehåller ingredienserna i Finax naturella müsli bara naturligt socker.

Varför kallar ni inte er naturella müsli för sockerfri?

Just eftersom frukt innehåller socker får vi inte kalla vår naturella müsli för sockerfri trots att inget socker är tillsatt.

Vad betyder det att Finax nya fruktmüsli är utan tillsatt socker?

Det betyder att inget socker eller motsvarande har tillsatts müslin. Frukterna och bären i müsliblandningarna innehåller fruktjuice.

Så här säger livsmedelsverket om regler innan en produkt får märkas med Utan tillsatt socker: 

Detta betyder alltså att du med gott samvete lika gärna kan äta vår goda naturella müsli, som är utan tillsatt socker, som att äta en god frukt. 


Vilken produkt kan få symbolen Nyckelhål?

Flera av era produkter är märkta med Nyckelhål, vad betyder det?

Nyckelhål

Nyckelhålet är en symbol från Livsmedelsverket för att hjälpa konsumenten att hitta hälsosammare mat. Symbolen ställer krav på fettmängd, fettkvalitet, fiberhalt och på hur mycket socker och salt ett visst livsmedel får innehålla. Vi strävar efter att ha så många nyckelhålsmärkta produkter som möjligt.


Nya förpackningar för den naturella müslin

Varför bytte ni förpackning på den naturella müslin?

Naturell müsli – naturell förpackning. Eftersom vi strävar efter att våra naturella müslivarianter ska vara så naturliga som möjligt, tyckte vi att förpackningen ska reflektera detta. Därför valde vi en naturfärgad papperspåse. Vi har testat liknande påsar tidigare och vet att dessa fungerar väl. Det är roligt att ta det bästa från starten 1979 och göra en ny fräsch version av den ursprungliga förpackningen.

Kika gärna på våra gamla och nya förpackningar under Vår Historia!


Kvarnen, vad betyder den?

stampel

Varför är det en kvarn på alla förpackningar?

Kvarnen är en del av Finax historia: Det är en symbol som symboliserar Finax historia där allt började med kvarnen år 1973. Vi är stolta över vårt hantverk och vill gärna påminna om detta.

 


Sunt & Gott

Varför heter allt Sunt & Gott?

Sunt & Gott Original

Finax Sunt & Gott var den första müslin i Sverige och är än idag en av de mest populära. I denna lansering valde vi att använda Sunt & Gott för hela sortimentet eftersom det var med detta namn som hela müsliresan började för Finax del.  Rolf och Leif Abdon provade müsli 1978 i Schweiz och älskade det. Ett år senare, 1979 introducerades Sunt & Gott i Sverige.

Varför står det 1979? Vad betyder det?

Det står 1979 eftersom det var året då den allra första müslin lanserades i Sverige, nämligen Finax Sunt & Gott.

 


Russin & Nötter – en spännande smak

Varför heter er produkt Russin & Nötter?

Russin & NötterVi vill berätta vad produkten innehåller,
nämligen russin och hackade hasselnötter. Tidigare hette denna variant Familjemüsli, men med detta namn kunde man inte förstå vad produkten innehöll utan bara att den var till för familjen. I en stor konsumentundersökning fick vi önskemål att byta namn och att göra produkten tydligare.

Det nya namnet är lite ärligare och mer rakt på sak helt enkelt. Man måste ju inte vara en familj för att tycka om russin eller nötter. Utöver detta kan fler få chansen att prova denna goda produkt och faktiskt direkt läsa vad müslin innehåller!


Fler frågor?

Har ni fler frågor får ni gärna maila, ringa eller skriva till oss på Facebook. Kontaktinformation hittar ni under Kontakt.

 

Se alla produkter